"Söndag 21.12 2014"
MATRUTA ROSPANNACOTTA. ROSPANNACOTTA

Gott till mors dag

Publicerad: 11/05/2012 10:47

Matrutan Små efterrätter på ett fat sitter fint till mors dag.
Ros-pannacotta
Rosensocker får man genom att plocka obesprutade rosblad på sommaren, torka dem och sedan mixa dem med socker. Lavendelsocker görs på samma sätt men med torkade lavendelblommor. Det här receptet räcker till 6 snapsglas.
2 dl grädde
1 dl rosensocker
2 gelatinblad


Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Koka upp rosensocker och grädde. Se till att allt socker blir upplöst. Ta kastrullen från värmen och rör ner gelatinbladet.
Häll smeten i glasen och ställ i kylen minst tre timmar.
Dekorera med rosblad.
Fler recept i papperstidningen!

Karin Erlandsson

Senaste Matrutan
LEDIGA PLATSER

Vägmästare

Ålands landskapsregering. För skärgården och del av fasta Åland

Social- och hälsovårdsinspektör

ÅMHM. Lediganslår ånyo tjänsten som social- och hälsovårdsinspektör

Krav- och testledare

Ålandsbanken. Vi söker två Krav- och testledare till vår avdelning IT Styrning på huvudkontoret i Mariehamn.

Krögare

Mariehamns Seglarförening. Nu söker vi en engagerad, driven och erfaren krögare till vår klubbrestaurang.

Taxi- /färdtjänstchaufför

. För varannan vecka, fredag, lördag och söndag.