"Torsdag 30.10 2014"
Array ( [0] => Array ( [id] => 86011 [link] => http://www.nyan.aland.fi/sport/?news_id=86011 [link_detail] => http://www.nyan.aland.fi/sport/?news_id=86011#disqus_thread [headline] => Uppgifter: Halmstads BK fortsätter jaga Solignac [start] => 30/10/2014 11:52 [end] => 01/01/1970 02:00 [start_date] => 30/10/2014 [start_stamp] => 1414662720 [modified] => [modified_stamp] => [end_date] => [priority] => 1 [category] => Sport [summary] => FOTBOLL. Han återvände, vann skytteligan och blev ett hett villebråd på marknaden.
Enligt sajten FotbollDirekt.se är Halmstads BK fortsatt intresserade av Luis Solignac.
– Jag har hela tiden räknat med att han kommer att försvinna bort efter säsongen, säger IFK Mariehamns klubbdirektör Peter Mattsson till Nyan. [image_url] => http://www.nyan.ax/.composer/upload/1958895.jpg [thumb_url] => http://www.nyan.ax/.composer/upload/_thumbs/1958895.jpg [locked] => 0 [clip_url] => [clip_thumb] => [image_text] => IFK-HONKA. <Bildrubrik>EFTERTRAKTAD </Bildrubrik>IFK Mariehamn lär få svårt att behålla Luis Solignac efter skytteligasegern. [photographer] => Jonas Edsvik [summary_plain] => FOTBOLL. Han återvände, vann skytteligan och blev ett hett villebråd på marknaden. Enligt sajten FotbollDirekt.se är Halmstads BK fortsatt intresserade av Luis Solignac. – Jag har hela tiden räknat med att han kommer att försvinna bort efter säsongen, säger IFK Mariehamns klubbdirektör Peter Mattsson till Nyan. [show] => [forum] => [message_count] => 0 [content] => Luis Solignac kom till IFK Mariehamn från Djurgården i augusti ifjol.
Den 23-årige anfallaren prickade in sex mål under sin korta sejour den hösten och fortsatte på den inslagna vägen i år. Argentinaren missade bara en ligamatch och bidrog med 14 mål vilket gav honom delad skytteligaseger tillsammans med Jonas Emet, Jaro.
IFK Mariehamn lånade Luis Solignac av en agentfirma. Ett ägarförhållande som är ovanligt i Europa, men desto vanligare i Sydamerika.


”Är aktuell”
För två månader sedan berättade Luis Solignac för Nyan att han träffat representanter för Halmstads BK på Åland och enligt sajten FotbollDirekt.se är HBK, som nyligen säkrade sitt allsvenska kontrakt, fortsatt intresserade av den argentinske målsprutan.
– Ja, han är aktuell, han finns på vår lista, säger Halmstads klubbdirektör Fredrik Andersson till FotbollDirekt.se.
Men enligt Fredrik Andersson är det svårt att bedöma vad 14 mål och en skytteligavinst i Veikkausligan är värt i allsvenska mått mätt.
– Lite som när någon vinner skytteligan i superettan, det är inte alltid säkert att man lyckas i Allsvenskan för det. Men det är alltid en bedömning man får göra, säger han till FotbollDirekt.se.


Lovade skytteligavinst
IFK Mariehamns klubbdirektör Peter Mattsson räknade med att Luis Solignac skulle söka nya utmaningar redan när avtalet skrevs.
– Jag fick han och agenterna att inse att det skulle vara mycket smartare att spela ett år till i Mariehamn, och jag sa till honom att ”om du vinner skytteligan så är det många klubbar som kommer att vara efter dig”. Det blev exakt som jag trodde, och jag är jättenöjd med det, säger Mattsson till Nyan och fortsätter:
– Han är den absolut bästa anfallaren vi har haft i IFK. Många målskyttar är otroligt egoistiska och måste vara det för att göra målen som ingen tror att de ska göra. Men han är otroligt ödmjuk och en riktig lagspelare. Det har varit en fröjd att ha honom med.

Totte Vesterlund
totte.vesterlund@nyan.ax
[related_articles] => Array ( ) ) )
Foto: Jonas Edsvik 
IFK-HONKA. <Bildrubrik>EFTERTRAKTAD </Bildrubrik>IFK Mariehamn lär få svårt att behålla Luis Solignac efter skytteligasegern.

Uppgifter: Halmstads BK fortsätter jaga Solignac

Sport FOTBOLL. Han återvände, vann skytteligan och blev ett hett villebråd på marknaden.Enligt sajten FotbollDirekt.se är Halmstads BK fortsatt intresserade av Luis Solignac.– Jag har hela tiden räknat med att han kommer att försvinna bort efter säsongen, säger IFK Mariehamns klubbdirektör Peter Mattsson till Nyan.

Girl power i styrkelyft-ÅM

Publicerad: 28/10/2014 10:00

Sport STYRKELYFT. Startfältet fördubblades – och damerna gick i bräschen i Idrottsgården.ÅM i klassisk styrkelyft är numera en angelägenhet för alla.– Rol…

Finskt och brittiskt i topp när "maran" gjorde comeback

Publicerad: 26/10/2014 21:00

Uppdaterad: 26/10/2014 21:18

Sport MARATHON. Åland Marathons återkomst fick en finsk segrare i herrklassen (Tomi Savolainen) och en brittisk i damditon (Bethany Thompson).Tävlingens nystart i lit…

IFK vann förgäves

Publicerad: 25/10/2014 17:35

Uppdaterad: 25/10/2014 18:49

Sport FOTBOLL. IFK Mariehamn hade inga problem med att avfärda ligajumbon TPS i säsongens sista match.Men 3-1-segern till trots dog Europadrömmen för Grönvitt –…

Redo testa proffsvingarna på nytt

Publicerad: 25/10/2014 11:00

Sport FOTBOLL. Under sejouren i Tyskland spelade Kristian Kojola sin bästa fotboll – men fick samtidigt uppleva proffslivets baksida.Återkomsten till IFK Marieh…

Premiärkrocken

Publicerad: 24/10/2014 19:00

Sport ISHOCKEY. IFK Mariehamns fotbollslag jagar en Europaplats på lördag.Samtidigt inleder föreningens ishockeylag sitt nya division III-äventyr.– Man hinner m…

Williams förlänger med ÅU

Publicerad: 23/10/2014 13:09

Uppdaterad: 23/10/2014 14:23

Sport FOTBOLL. Ett ligaguld och ett silver hittills.Nu fortsätter succétränaren Gary Williams i ytterligare två säsonger för Åland United.– Jag ser fram …

Gallagher lämnar ÅU

Publicerad: 23/10/2014 10:00

Sport FOTBOLL. Ett år som Åland Uniteds målvaktstränare får räcka för Edward Gallagher.När 23-åringen nu återvänder till sitt hemland byter han inriktning.– Ett…

Nurme om varför han avslutar karriären på lördag

Publicerad: 21/10/2014 11:28

Uppdaterad: 21/10/2014 13:33

Sport FOTBOLL. Matchen mot TPS på lördag blir Simon Nurmes sista.IFK Mariehamn-målvakten har beslutat att avsluta sin elitkarriär som målvakt.Det meddelade klubben i …

AIK jagar ÅU:s stjärnduo

Publicerad: 21/10/2014 10:14

Sport FOTBOLL. Adelina Engman och Monica Dolinsky vill lämna Åland United.Nu är AIK det hetaste spåret för stjärnduon.– Jag utesluter ingenting, säger AIK:s che…

ANBUD

Skolskjutsar till Eckerö skola

SKOL- OCH FRITIDSNÄMNDEN I ECKERÖ. Linje nr 1 och 3 till/från Eckerö skola för tiden 7.1.2015-5.6.2015

LEDIGA PLATSER

Socialchef

Finströms kommun. Med övergripande ansvar för socialförvaltningen i Finström och Geta.

Linneförrådsbiträde

Ålands hälso- och sjukvård. I vårt linneförråd kommer du att arbeta tillsammans med 3 andra medarbetare. Till din uppgift hör bland annat att ha hand om våra personal- och patientkläder, samt övrigt linne, men du kommer även att arbeta vid centrallagret en del av arbetstiden.

Förvaltnings- och informationssekreterare

Ålands gymnasium. I ditt arbete har du ett nära samarbete med förvaltningschef och rektorer. Du fungerar som informationsansvarig på myndigheten och kommer bl.a. ansvara för hemsidor, intranät och diverse publikationer

Lokalvårdare

Optinova. Optinova söker en lokalvårdare på heltid, 40 timmar per vecka, dagtid.

Kommundirektör

Saltviks kommun. Kompetenskrav för tjänsten som kommundirektör är lämplig högskoleexamen, eller annan sådan utbildning på minst gymnasialstadienivå jämte sådan arbetserfarenhet m.m. vilka sammantaget motsvarar de krav och de behov som erfordras för att framgångsrikt kunna handha tjänsten.

Bilmekaniker

Håwe-bil. Vi erbjuder dig ett varierande arbete som bilmekaniker med felsökning, service och reparationer.

Kommersiell chef

Nya Åland. Det kommer att bli Din uppgift att leda affärsutvecklingen för Nya Åland och alla våra kanaler in i denna nya värld.

Miljöjurist

Ålands landskapsregering. En tillfällig tjänsteuppgift som miljöjurist vid social- och miljöavdelningens miljöbyrå för tiden 17.11.2014-15.9.2016.

Mäklarassistent

Mäklarhuset. Vi söker nu en mäklarassistent till vårt glada team som avlastning till våra mäklare.

Upphandlare

Ålands landskapsregering. Din uppgift som upphandlare är att utveckla upphandlingarna på avdelningen, vara ett stöd i de upphandlingar som avdelningen genomför samt att själv ta fram underlag, genomföra upphandlingar samt upprätta avtal. I större ärenden innebär detta att vara projektledare då material kommer från fler personer och olika kompetenser behövs för att kvalitetssäkra underlaget.