"Torsdag 17.4 2014"
FILMREGION STOCKHOLM. ÅLAND + FILM = SANT Kulturminister Johan Ehn och Anette Mattsson, Filmregion Stockholm-Mälardalen, hoppas på goda effekter för båda parterna då landskapet nu upptas i filmregionen.
Foto: Erkki Santamala

Åland förstärks som filmregion

Publicerad: igår 13:00

Kulturnyheter Ålands skärgård, Mariehamns ruggiga bakgator och röda klippor ska snart ses i stora filmproduktioner.
Det hoppas i allafall kulturminister Johan Ehn och Filmregion Stockholm-Mälardalens vd Anette Mattsson.
Landskapet Åland inkluderas numera i Filmregion Stockholm-Mälardalen. Landskapet betalar 4 000 euro i anslutningsavgift och 10 000 euro i årsavgift.
– Intresset för film har ökat på Åland, dels bland lokala aktörer, dels i ett större intresse utifrån, säger kulturminister Johan Ehn.
Landskapet vill öka möjligheterna för filminspelningar på Åland, men Ehn tycker inte att det hade varit rimligt att landskapet som egen aktör skulle slå sig in på marknaden.
– Det är nog svårt att jobba upp sig från i princip ingenting. Däremot ser vi att Filmregion Stockholm-Mälardalen i sin organisation har den kompetens vi behöver.


Effekter
Ehn hoppas på flera effekter: Åland ska sättas på kartan som en filmregion att räkna med, det lokala kulturlivet ska få en skjuts och näringslivet ska ha nytta av framtida filmteams övernattningar och måltider.
Detta bekräftas också av Anette Mattsson, vd för Filmregion Stockholm-Mälardalen.
– Milleniumtrilogin som är vår stolthet, inbringade till exempel en halv miljard kronor till Stockholms stad bara tack vara det amerikanska filmteamets övernattningar.
Läs mer i papperstidningen!

Karin Erlandsson

ÅLAND24 WEBB-TV
Nyanserat med Nahid Persson Sarvestani
Ny på Åland
lediga platser

Vik. byråchef/miljöjurist

ÅLANDS LANDSKAPSREGERING. Till social- och miljöavdelningens miljöbyrå för tiden 1.9.2014-31.8.2016.

Lektor, elevhandledare, timlärare, klasslärare, elevassistent, lokalvårdare, fritidshemsledare m.m

NORRA ÅLANDS HÖGSTADIEDISTRIKT. Följande tjänster och arbetsavtal lediganslås i Norra ÅLands högstadiedistrikt

Planerare vid Öppna högskolan

HÖGSKOLAN PÅ ÅLAND. Planeraren ska inom ramen för budget planera, marknadsföra samt ansvara för genomförande och utvärdering av fortbildnings- och uppdragskurser inom Öppna högskolan. Kursutbudet planeras utgående från såväl marknadens som samhällets behov och önskemål.

Sommarpersonal

Finströms kommun. Tekniska nämnden anställer 2 i första handFinströmsungdomar på heltid som tillfälliga fastighetsskötare mellan 2 juni och 25 juli

Medarbetare till avdelningen kreditstöd

ÅLANDSBANKEN. Vi erbjuder dig ett intressant och utmanande arbete i vårt arbetsteam. Fina främsta uppgifter är rapportering samt kreditkontroll.

Personalchef

ÅLANDS OMSORGSFÖRBUND'. Du bör kunna jobba både självständigt och i team samt se organisationens utvecklingspotential.

Teamledare

TALLINK SILJA OY. Du deltar i arbetet i resebutiken och checkin och fungerar som speicalist för dessa arbetsuppgifters processer och system.

VD

OPTINOVA AB. En VD som med ett stort enggemang och visioner vill driva utvecklingen i Optinova Ab till det bästa för våra kunder och medarbetare.

Transportkoordinator

RAFAELS. Vi söker dig som tycker om att ha många bollar i luften, är ordningssam, flexibel och gillar när arbetstempot varierar med kort varsel. Erfarenhet från entreprenad- och byggbranschen är en merit.

Medarbetare

ÅLANDSBANKEN AB. Avdelningen Kreditstöd har en central roll i banken med uppgift att vara ett stöd till affärslinjen när det gäller kreditprocessen och upprätthållande av obligationsregistret. Vi erbjuder dig ett intressant och utmanande arbete i vårt arbetsteam. Dina främsta uppgifter är rapportering samt kreditkontroll.