"Onsdag 23.7 2014"
GETA POESI & VISA. ARRANGÖRSVETERANER Tjugo år av Geta poesi och visa har lärt Marianne Häggblom och Kim Jansson en hel del om att ordna evenemang på udda ställen.
Foto: Joakim Holmström

Tjugo år av poesi och visor i Geta

Publicerad: idag 12:32

Kulturnyheter Häxor i midnatten, operor på flyttblock och pianon som kånkas genom skogen.
Geta poesi och visa tackar för sig efter 20 år, och Nyan gör ett svep längs minnets konsertarenor tillsammans med arrangörsparet Kim Hansson och Marianne Häggblom.
”Vi har välkända diktare, Vi har vissångare, Vi har vild natur ... ”
Så inleddes pressmeddelandet inför den första upplagan av Geta poesi och visa, som arrangerades 2-3 juni 1994. Det blev startskottet för tjugo år av musik och poesi på klippor, i kohagar, i skogen – på alla tänkbara naturarenor som Geta har att erbjuda, och vid alla tänkbara tider på dygnet.
Det är en festival som inte har gjort det lätt för sig, men som har njutit av varenda krumbukt.
I dag, tjugo år senare, har initiativtagarna Kim Hansson och Marianne Häggblom tillsammans med sin trogna arbetsgrupp, Geta kulturförening, bestämt att de ordnat sin sista festival enligt det här konceptet.
– Vi ville sluta med flaggan i topp, och vi är väldigt nöjda. Vi i arbetsgruppen har kommit varandra väldigt nära under åren, men vi har inte kraft och resurser att fortsätta för alltid, säger Hansson.
Läs mer i papperstidningen!

Ylva Vikström

ÅLAND24 WEBB-TV
Nyheterna 22 juli
lediga platser

TJÄNSTER INOM HEMVÅRDEN

JOMALA KOMMUN. två ordinarie tjänster på 100% samt två vikariat på 79,74% respektive 83,66%

SYSSELSÄTTNINGSTERAPEUT, FYSIOTERAPEUT SAMT KONDITIONSSKÖTARE

DE GAMLAS HEM. De Gamlas Hem söker sysselsättningsterapeut samt fysioterapaut för tillsvidare anställning på heltid. Dessutom en konditionsskötare som vikariat på heltid

FÖRSÄLJARE

VARUBODEN PÅ ÅLAND. S-market Åland Jomala söker en försäljare med positiv kundbetjäningattityd och noggrannhet samt god arbetsiver

Revisor / revisorsassistent

PWC . Just nu söker vi en revisor / revisorsassistent till Mariehamn

Servicetekniker

ÅLANDS CENTRALANDELSLAG, ÅCA. Vi söker en vikarie för servicetekniker. Vi söker dig som har arbetsglädje och engagemang samt är noggrann i sitt arbete.

Kommundirektör

ECKERÖ KOMMUN. Vi söker ny kommundirektör

Löneräknare

DE GAMLAS HEM. Vi söker dig som har utbildning/erfarenhet av löneadministration.

Vägingenjör

ÅLANDS LANDSKAPSREGERING TRAFIKAVDELNINGEN. Som vägingenjör vid trafikbyrån har du budgetansvar för väginversteringsmomentet om ca 5 Meuro/år, och med detta ansvarar du för investeringarna i det allmänna vägnätet inom landskapet Åland

SKOLSEKRETERARBEFATTNING

SÖDRA ÅLANDS HÖGST.DISTR. Vi söker en medarbetare som vill arbeta med varierande uppgifter och ser gärna att du har lämplig kontorsutbildning och erfarenhet.

Java Developer och Front-end Developer

CROSSKEY. Vi söker nu nya medarbetare till vår eBanking avdelning.